Vi må finne ein matrett for kvart land vi er i.
I Estland lagde vi kjøttbollesuppe/frikadellisupp.
Litt olje til steiking
3 skrella gulrøtter
100 g skrella selleri eller 2-3 stilkar selleri
1 purre, spesielt den kvite og lysegrøne delen
2 liter buljongvatn
4-6 skrella poteter
Salt hvis du brukar berre vatn istadenfor buljong
500 gram kjøttdeig
1 egg
1 løk hakka og stekt i olie
Salt og peppar.
Hakka fersk dill
Hakka fersk persille
Skrell potet og gulrøtter
Hakk opp alle grønnsakane og steik dei i olie i ei kjele
Tilsett buljongvatnet og kok opp på lav varme i 10 minuttar.
For å lage kjøttboller blandar du kjøttdeig, egg, salt, pepper og hakka løk lett steikt i olje i en bolle. Bland til det er glatt, og lag deretter små kjøttbollar med våte hender, ta omtrent ei teskjei av kjøttdeigen.
Når du er ferdig med å lage kjøttbollane steikar du dei i steikepanna.
Så legger du kjøttbollane direkte i suppa, og kokar til dei hevar til overflata.
Når suppa er ferdig dryssar du hakka dill og persille på suppa.
Ferdig!
Personvernfråsegn Ved å melde deg på samtykker du til at vi sender deg nyheitsbrevet vårt og anna marknadsføringsmateriale, og at vi lagrar og behandlar dine personopplysningar i samsvar med gjeldande personvernlovgiving. Opplysningane vert nytta utelukkande til å sende deg relevant informasjon og tilbod. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på avmeldingslenkja i e-postane eller kontakte oss direkte. For meir informasjon om korleis vi handterer personopplysningar, sjå våre retningslinjer for personvern