Estisk tradisjonsmat

Vi må finne ein matrett for kvart land vi er i.

I Estland lagde vi kjøttbollesuppe/frikadellisupp.

Ingrediensar til 6 personar:

Litt olje til steiking

3 skrella gulrøtter

100 g skrella selleri eller 2-3 stilkar selleri

1 purre, spesielt den kvite og lysegrøne delen

2 liter buljongvatn

4-6 skrella poteter

Salt hvis du brukar berre vatn istadenfor buljong

Kjøttbollar:

500 gram kjøttdeig

1 egg

1 løk hakka og stekt i olie

Salt og peppar.

I tillegg:

Hakka fersk dill

Hakka fersk persille

Sånn gjer du:

Skrell potet og gulrøtter

Hakk opp alle grønnsakane og steik dei i olie i ei kjele

Tilsett buljongvatnet og kok opp på lav varme i 10 minuttar.

For å lage kjøttboller blandar du kjøttdeig, egg, salt, pepper og hakka løk lett steikt i olje i en bolle. Bland til det er glatt, og lag deretter små kjøttbollar med våte hender, ta omtrent ei teskjei av kjøttdeigen.

Når du er ferdig med å lage kjøttbollane steikar du dei i steikepanna.

Så legger du kjøttbollane direkte i suppa, og kokar til dei hevar til overflata.

Når suppa er ferdig dryssar du hakka dill og persille på suppa.

Ferdig!

Terningkast

Terningkast 3

No items found.

Personvernfråsegn  Ved å melde deg på samtykker du til at vi sender deg nyheitsbrevet vårt og anna marknadsføringsmateriale, og at vi lagrar og behandlar dine personopplysningar i samsvar med gjeldande personvernlovgiving. Opplysningane vert nytta utelukkande til å sende deg relevant informasjon og tilbod. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på avmeldingslenkja i e-postane eller kontakte oss direkte. For meir informasjon om korleis vi handterer personopplysningar, sjå våre retningslinjer for personvern